eltűnések eltűnés nyomtalanul

Nicola Bulley hétköznapi életet élt: reggel elvitte a gyerekeit az iskolába, elment kutyát sétáltatni, közben pedig egy meetingre is becsatlakozott online. Nem sokkal később már csak a telefonját találták meg, majd az ideges, nyugtalan kutyáját. Felkavaró történet következik.

 

Az ügy Nagy-Britanniában történt január 27-én, azóta pedig megoldatlan. Nicola Bulley egy 45 éves nő, aki hitelügyintézőként dolgozik, sportos és boldog természet. Sok barátja van, akik nagyon aggódnak érte, és nem tudják elképzelni, hogy önszántából tűnt el szőrén-szálán.

A helyszín

eltűnések eltűnés nyomtalanul

PA MEDIA

Az elűnés helyszíne a Wyre folyó menti park, ahova Nicola minden nap járt, itt sétáltatta a kutyáját. Ismerte a területet, séta közben találkozott egy ismerősével is, akinek vallomása alapján semmi érdekes nem volt a nő viselkedésében. A sétája itt háromnegyed 9-kor vette kezdetét. 9:10 perckor találkozott az említett ismerőssel, majd belépett a Teams-meetingbe, amiben furcsa mód benne maradt a hívás után is. Ezután találták meg a telefonját - ami eközben is még benne volt a teams-hívásban lenémítva - és a kocsikulcsát egy, a parkban lévő padon. Ezt követte, hogy a kutyájára -akit ugyebár ő sétáltatott aznap – idegesen talált rá egy járókelő.

eltűnések eltűnés nyomtalanul

Nicola kiskutyája, Facebook

Nyomozás

eltűnések eltűnés nyomtalanul

A bejelölt területeken járt Nicola az eltűnése előtt, PA MEDIA

A rendőrség elkezdett nyomozni. Az első teória az volt, hogy Nicola elcsúszhatott, és beeshetett a folyóba. Ezt az cáfolja, hogy nem találtak az esésének betudható nyomot, illetve a nő úgy ismerte a területet, mint a tenyerét, minden nap arra járt ,ezért a családtagok biztosan állítják, hogy sose csúszott volna be az amúgy nagyon óvatos nő a folyóba. Emellett Nicola egy izmos, sportos nő, aki ha meg is csúszott volna – amire ugyebár semmi jel nem utal – meg tudott volna kapaszkodni, hogy azután kimásszon.

eltűnések eltűnés nyomtalanul

PA MEDIA

Ezzel ellentétben a rendőrség tartotta magát a sztorihoz, és arra hivatkoztak, hogy a folyó 4,5 méter mély, erős sodrással. Majd ezt megcáfolta a területet vizsgáló búvárcsapat vezetője, Peter Faulding, aki azt mondta, hogy aznap nem volt erős a folyó sodrása, és a tökéletesen úszó nő ki tudott volna mászni belőle gond nélkül. Faulding azt is nyilatkozta, hogy szerinte a rendőrség hibázott, hogy korán kijelentette azt, hogy a nő a folyóban van. Emellett az állítás mellett még az is szól, hogy a közeli partszakaszokat átvizsgálták, és sehol sem találtak rá a nő testére. A keresés még mindig tart, azonban Faulding szerint olyan gépekkel dolgoznak, amikkel már megtalálták volna a nőt, ha a vízben lenne.

eltűnések eltűnés nyomtalanul

PA MEDIA

Gyanús alakok az ügyben

A parkban, ahol az eset történt, naponta nagyon sokan megfordulnak – így sok a szemtanú is aznapra. Az egyik azt állítja, hogy balszerencsés nap reggelén ismeretlen, gyanús, kapucnis embereket látott, akik igyekeztek takarni magukat. Szerencsére a rendőrség rákapott, és nyomozást indítottak, hogy kik lehettek azok a személyek, illetve átveszik a nő eltűnésének előtti napját és átvizsgálják a parkhoz közeli karavánparkot is.

A rendőrség is össze van zavarodva

A rendőrök nem értik az ügyet, viszont azt a lehetőséget valami miatt kiszárták, hogy Bulleyt megtámadták, vagy elrabolták volna. Emellett abban is biztosak, hogy Nicola nem hagyta el a parkot. Eközben a család – egyébként érthetően – fél, hogy a rendőrség nem foglalkozik kellőképpen az üggyel, és egyre inkább azt gondolják, hogy Nicolát elrabolták.

A piros kisteherautó

Ilyenkor kezdődnek el a hirtelen bejelentések a rendőrség felé. Az egyik például egy piros színű kisteherautóról szólt, ami egy lakókocsi is egyben. A beszámolók szerint az autó 9:40-kor tűnt el a helyszínről – pont amikor Nicolának is nyoma veszett. Persze ezeket nem tudja semmi sem alátámasztani.
A család megkért minden embert, aki teoriákat gyárt otthon a fotelből, hogy fejezzék be a pletykálkodást az ügyről, mert a hamis nyomok csak arra jók, hogy elvesztegessék az időt.

A család azt is mondta, hogy hálás a rendőrségnek, és sosem adjék fel a reményt, hogy Nicolát megtalálják.

eltűnések eltűnés nyomtalanul

Nicola családja, PA MEDIA

Képek: DailyMail, BBC, PA MEDIA